Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg sertés tarja, vagy lapocka
  • 1 fej hagyma
  • 60/70 dkg burgonya
  • 1 kiskanál majoránna
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 5 db fokhagymagerezd
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 nagy késhegynyi ételízesítő
  • 1, 5 dl olaj
  • 15 dkg szalonna (a szalonna az kihagyható)

Brassói aprópecsenye



Egy edénybe beleöntjük a fél deci olajat és az apróra vágott szalonnát,miután megpirult ,kiszedjük a pörcöt és hagymát pirítjuk,majd belerakjuk az apró kockákra vágott húst ugyanabba az olajba, Delikátot szórunk rá és fedő alatt pároljuk. Ha kell, adunk hozzá vizet mindaddig, amíg nem lesz puha.
Egy másik edénybe beleöntjük a többi olajat és az apró kockákra vágott burgonyát megsütjük. Ha kész, szűrőkanállal átmerjük a húsra. Rányomjuk a fokhagymát, és a többi fűszert.
Jól összesütjük, és kész!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: