Belépve mint:

kilépés
25
Átlagos
Magas
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 vöröshagyma
  • 200 ml főzőtejszín, 20%-os!
  • 400 ml víz
  • 500 ml tej
  • 4 füstölt kockasajt
  • kb 20 dkg füstölt edami sajt
  • 4 db leveses cipó
  • 4-5 szelet füstölt csirkemellsonka szelet
  • kókuszzsír a sütéshez
  • só, bors ízlés szerint
  • kevés szerecsendió
  • kevés petrezselyem
  • 2 db leveskocka

Füstölt sajtos fokhagymakrémleves cipóban

1. A vékony csíkokra vágott csirkemellsonka szeleteket megpirítjuk a kókuszzsíron. Ezután kivesszük a lábasból és félretesszük.
2.A kókuszzsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymákat, megsózzuk, majd beletesszük a törőn átnyomott fokhagymákat is. Nem szabad erős lángon és sokáig pirítani, nehogy odaégjen.
3. Pár perc után felöntjük a vízzel és hozzátesszük a két leveskockát. Így főzzük kb. 10 percig.
4. Ezután beleöntjük a tejet, teszünk hozzá borsot és hagyjuk rotyogni ismét néhány percig.
5. Amíg fő a levesünk, a tejszínt összeturmixoljuk a kockasajtokkal,
6. Levesszük a tűzről a levest, és óvatosan botmixerrel krémesítjük. Majd visszatesszük a tűzre és beleöntjük a krémsajtos tejszínt. Ekkor már szupi krémes állaga lesz.
7. Tovább ízesítjük az apróra vágott petrezselyemzölddel és a reszelt szerecsendióval, ha szükséges teszünk bele még sót és borsot. Levesszük a tűzről.
8. A leveses cipók kobakját levágjuk, a belsejüket kiszedjük és betesszük a sütőbe kb 3-4 percre pirítani. Ennél több tényleg nem kell.
9. Belemerjük a cipókba a levest, beletesszük a reszelt sajtot, a tetejüket pedig a pirított csirkemellsonkával díszítjük. :)
Isteni finom!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: