Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 1 liter tej
  • 3 csomag csokipuding
  • 12 evőkanál cukor
  • 30 dkg ráma
  • tortadara
  • 15 db tojás
  • 15 evőkanál cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 1 és 1/2 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál keserű kakaópor

Zala kocka torta

Krém: 1 liter tej, 3 csomag csokipuding, 12 evőkanál cukor, 30 dkg ráma, tortadara

Először a krémmel kezdjük, mert a pudingnak ki kell hűlnie.

Krém:
A pudingokat egy tálba öntjük, és annyi tejet keverünk hozzá, amennyivel csomómentesen el tudjuk keverni. Hozzáadjuk a cukrot. Utána a tej maradék részét felforraljuk. Amikor forr, hozzáöntjük a cukros csokimasszát, és addig kevergetjük, míg sűrű masszát nem kapunk. Az átlagosnál sűrűbb, mert különben folyós lenne a krém. Az egészet hagyjuk teljesen kihűlni. Nagyon fontos, hogy a margarin szobahőmérsékletű legyen. A margarint először önmagában keverjük habosra, majd fokozatosan hozzákeverjük a kihűlt pudingot.

Sárga lap:
5 db tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, ½ cs. sütőpor

Kakaós lap: ( gáztepsibe sütjük )
2×5 db tojás
2×5 evőkanál cukor
2×4 evőkanál liszt
2×1,5 evőkanál kakaó
2×0,5 cs. sütőpor


Ugyanúgy csináljuk a tésztákat, mint a piskótát, csak a kakaósból 2 lap lesz, és pár csepp vizet is rakunk a tésztához.
tipp Az nagyon fontos, hogy a margarin szoba-hőmérsékletű legyen, mert különben a krémhez hozzáadva ki fog csapódni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: