Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 csipet sütőpor
  • 3 dl kifacsart narancslé
  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 mascarpone ( 250 g )
  • 2 dl habtejszín
  • 3-4 db narancs
  • tortazselé

Narancs torta

A sütőt előmelegítjük 160C-ra.


3×2 tojásos piskóta tortalap, ami így készül:
2 tojásfehérjét kemény habbá verünk. 2 tojássárgáját kikeverünk 2 evőkanál cukorral, és ha már jól kifehéredett, akkor belekeverünk 2 evőkanál lisztet, és egy csipet sütőport. Ezután óvatosan, már kézi habverővel beleforgatjuk a kemény tojásfehérjét, de úgy próbáljuk, hogy ne nagyon törjön meg a hab.
Kibélelünk sütőpapírral egy tortaforma alját. Aztán rácsatoljuk a tortaforma oldalát, és belerakjuk a kikevert piskótatésztát. Betesszük a tortaformát az előmelegített sütőbe, és kb. 5-6 perc után felhajtjuk 180-190C-ra, de a sütő ajtaját az első 10 percben nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. Kb. 10-12 perc alatt sül meg. Mikor megsült, kivesszük, és lecsatoljuk a tortakarimát. A sütőpapírral együtt kiemeljük a tésztát, és óvatosan lehúzzuk a papírt a tésztáról. Félretesszük kihűlni. Ezt a műveletet még 2× megcsináljuk, és így kapunk 3 tortalapot.


Krém:
Annyi narancsot facsarunk ki, hogy 3 dl leve legyen, de jó a dobozos narancslé is. Kimérjük a 3 dl narancslevet, és felöntjük annyi tejjel, hogy 7 dl legyen. Ebbe a 7 dl narancsos tejbe felfőzünk 2 csomag vaníliás pudingot. Ha megfőztük, akkor keverünk bele 5 evőkanál cukrot. Ha kihűlt a puding, belekeverünk egy doboz ( 250g ) mascarpone krémsajtot. Keményre verünk 2 dl habtejszínt, és így kemény állapotában ezt is hozzákeverjük a pudingos masszához.



Összeállítás:
A tortaformát elmossuk, és amikor száraz, és tiszta, visszacsatoljuk a torta kapcsos oldalát. Az aljába rakjuk az 1 tortalapot. A krémet 3 fele vesszük, és az 1/3-át rákenjük a tortalapra. Erre jön a 2 lap, és a krém második 1/3-a. Utána rátesszük a 3 lapot. A maradék krémet kétfele vesszük, és az egyik felét rákenjük a tetejére, a másik felével pedig szépen bevonjuk a torta oldalát. Eztán meghámozunk kb. 3-4 narancsot, (attól függ, hogy mekkorák) gerezdekre szedjük, és szépen kirakjuk vele a torta tetejét. A tetejét bevonjuk tortazselével a zacskó hátulján lévő leírás szerint. Hűtőbe tesszük akár egy éjszakára is. Aztán kivesszük a hűtőből, lecsatoljuk az oldalát, és karikára szelt naranccsal, vagy mandulaszeletekkel díszítjük ki.




tipp Én ha lapokat sütök piskóta tésztából, akkor mindig laponként sütöm meg, mert szerintem így biztos egyenletesek, és ezáltal szépek lesznek.
.
Vendég

Laci mondta:

Nagyon jó, de ha rajta van a tortaforma úgy nehéz megkenni az oldalát :)

2015-02-07 14:49:50

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: