Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Magas
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 4 evőkanál étolaj
  • 4 evőkanál víz
  • 8 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 2 flakon zöld színű mandula aroma
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 4 púpozott evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg marcipánmassza
  • 30 dkg nutella
  • 10 dkg étcsokoládé

Mozart torta

Bekapcsolom a sütőt 180 fokra és a tortaformába két sütőpapírkorongot vágok.

A tészta hozzávalóit felezve 2 lapot sütök. 6 dkg lisztet elkeverek 1,5 dkg kakaóporral és 1 kávéskanál sütőporral. 2 egész tojást 6 dkg cukorral habosra keverek a robotgéppel, legalább 10 percig. A tál oldalán belecsurgatom a 1,5-1,5 evőkanál vizet és olajat, lekapcsolom a gépet, innentől óvatosan kézi habverővel keverem el a kakaós lisztet a tojáskrémben. A formába tett sütőpapírra simítom és 10-12 perc alatt megsütöm.

Ezalatt elkészítem a második lap tésztáját, ha van még egy formám, akkor abba teszem. Ha nincs, akkor a kész piskótalapot a karimát levéve a sütőpapírral kicsúsztatom az asztalra. Elmosogatom a formát és a második adag tésztát beletéve megsütöm.

A krémhez az egész tojásokat elkeverem a cukorral, vaníliakivonattal, liszttel, mandulaaromával, felöntöm a tejjel és kis lángon állandó keveréssel besűrítem. Hagyom kihűlni.
A puha vajat habosra keverem és beledolgozom a főzött krémet. 16 teáskanálnyit félreteszek egy habzsákban belőle.

A marcipánt porcukron fél centi vékonyra nyújtom és a tortaforma alja mentén kivágom a kört belőle. A nutellát üvegestül egy kislábosban meleg vízben folyósra melegítem, kimérem a 30 dkg-ot belőle.

Az egyik piskótalapot megkenem vékonyan a zöld krémmel, utána ráborítom a marcipánlapot, picit lenyomkodom. Megkenem a folyós nutellával és beteszem a mélyhűtőbe 20 percre. Ezalatt a nutella megkeményedik annyira, hogy rá tudom kenni a következő zöld krémréteget, erre kerül a másik piskótalap. A maradék krémmel kívülről is bekenem a tortát, a habzsákból 16 krémrózsát nyomok rá körben. Egy órára hűtőbe teszem a tortát.

Gőz fölött felolvasztom a csokoládét, kis zacskóba töltöm, apró lukat vágok rajta. Egy sütőpapírra rajzolok vele violinkulcsokat, ezek mennek a fagyasztóba szilárdulni.
A tortán a megszilárdult krémre felrajzolom a kottát a csokoládéval, a violinkulcsok kerülnek a krémrózsákra

.

Ritus mondta:

Megéri a fáradságot ez a torta! :)

2012-10-24 12:33:44

W-oros mondta:

Akkor készítesz egyszer nekem, Rita?

2012-10-24 23:00:54

Ritus mondta:

Lehet ez az (egyik) esküvői tortátok, vállalom :P

2012-10-27 20:43:27

W-oros mondta:

:D A válasz jó! Bár még azért odébb van, de kivárom! :)

2012-10-27 20:46:51

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: