Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 4 db tojás
  • 17 dkg cukor+1 púpozott evőkanál
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • 7 dkg keményítő
  • eper, vagy más lekvár
  • Lidlbe kapható vödrös krémtúró fele
  • 1/2 liter erdei gyümölcsös joghurt
  • friss gyümölcs
  • 3 dl Hullala tejszín
  • étcsoki

Joghurtos túrókrémmel töltött csavart piskótatorta

Piskóta:

4 tojás, csipet só, 17 dkg kristálycukor + 1 púpozott evőkanál, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg liszt, 2 csapott teáskanál sütőpor, 7 dkg keményítő, eper, vagy ribizli lekvár

Krém:

Lidlbe kapható vödrös krémtúró fele, ½ liter jogobella erdei gyümölcsös joghurt, 1 mascarpone, 2 zselatinfix

Tetejére + oldalára:

2,5 – 3 dl tejszín ( ha lehet cukrozott ), Lidlbe kapható fagyasztott erdei gyümölcs, és friss szeder

Elkészítés:

A tojások fehérjét 4 evőkanál hideg vízzel, és a sóval kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 10 dkg cukrot, és 1 zacskó vaníliás cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojások a sárgáját, majd rászitáljuk a keményítővel és sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt 35×40 cm-es (gáztepsi) tepsibe simítjuk, és előmelegített 200 C fokon kb 10 percig sütjük. Ha kész, a sütőpapírt azonnal lehúzzuk róla, és még forrón megkenjük a lekvárral.

A krémhez a túrót, a joghurttal, és a zselatinfixel elkeverjük, és amikor sima, akkor keverjük bele a mascarponet.

A piskótára rákenjük a krémet, és kb 6 órán át hagyjuk dermedni. Ha kész akkor a piskótát 5 cm-es csíkokra vágjuk, és elkezdjük egy nagyobb lapostányér, vagy tortaforma belsejéből kifele feltekerni. Így hagyjuk kb. 7 órán keresztül. A tejszínt, ha nem cukrozott, akkor a maradék cukorral kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a torta tetejét, és oldalát. A friss eperszemeket megolvasztott étcsokiba mártjuk, és szépen ráillesztjük a torta tetejére.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: