Belépve mint:

kilépés
90
Egyszerű
Közepes
  • Tésztához: 50 dkg liszt
  • 1 kocka élesztő fele
  • 2 dl tel
  • 2-3 kanál olaj
  • só, bors
  • Pizzaszószhoz: 1 konzerv paradicsom
  • 1 nagyobb hagyma
  • Ízlés szerint: oregano, bazsalikom
  • só, bors
  • fokhagyma
  • sonka, mozzarella...ki mit szeret még

Legfinomabb Pizza

A tészta összeállításához langyosra felmelegítem a tejet, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A lisztet egy keverőtálba rakom, sózom borsozom, a közepébe mélyedést csinálok. Ebbe öntöm az élesztős tejet, az olajat és összegyúrom. Kelesztem kb. 1 órát.

A pizzaszószhoz először felaprítom a hagymát, én pl. nem szoktam nagyon apróra, szeretem a hagymadarabokat. Kevés olajon megfonnyasztom, utána hozzáöntöm a konzerv paradicsomot, fűszerezem oreganóval, bazsalikommal, aprított fokhagymával, sóval, borssal, épp kimaradt egy kis milánói alap, ezt is hozzáöntöttem. Pár percig főzöm.

A tésztát miután megkelt, megfelezem, lisztezett deszkán kinyújtjuk, az összeállítást pedig szerintem mindenki tudja...pizzaszósz, sonka, egyéb feltét, mozzarella

250 fokra előmelegített sütőbe teszem és 180-200 fokon készre sütöm ez kb annyit jelent, hogy mikor aranybarna a széle.
tipp A pizza szerencsére 1000 féle feltéttel elkészíthető, ez most sima sonkás sajtos de bárki bármit tehet rá, a receptben a pizzatészta a lényeg, jó pár próbálkozás után nekem ez vált be a leginkább. Külön tipp még, hogy én piteformában sütöm, ezért magas lesz a széle és valahogy jobban összeérnek az ízek is. Jó étvágyat mindenkinek!
.
Vendég

Marcsi62 mondta:

Szia Berni!
Tök jó a recepted, hasonló az enyém is. Próbáld meg egyszer úgy, hogy a szósznak valót csak hidegen keverd össze, friss bazsalikom sokat dob rajta, tedd a hűtőbe pár órára. A kész tésztára kend fel és erre tedd a sajtot és rá a feltétet, sajtot már ne. Jó étvágyat hozzá, más ízek jönnek ki és osztályokkal finomabb.Véleményedet írd meg a tekerentyű bejglinél, csáó

2012-03-28 19:44:12

Vendég

Berni mondta:

Köszönöm először is! :) Érdekes, hogy csak pár hozzávaló, de még is milyen nehéz eltalálni a jó arányt. Ezt az alulra a sajtot tippet már valahol hallottam, biztos, hogy nagyon finom, ki is fogom próbálni.

2012-04-10 21:18:45

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: