Belépve mint:

kilépés
100
Átlagos
Magas
  • 1 kg oldalas (csonttal együtt)
  • 1 zacskó sült oldalas fűszersó (Ízlés szerint)
  • olaj
  • fokhagyma (ízlés szerint)
  • méz (ízlés szerint)
  • ketchup

Fokhagymás mézes oldalas

1. Az oldalast megmosom, a felesleges, zsíros részeket levágom. Csontonként feldarabolom és sült oldalas fűszersóval jó alaposan bedörzsölöm. Így állva hagyom egy éjszakát, akkor jól átjárja a fűszer az oldalast. Másnap beteszem egy kissé kiolajozott tepsibe a darabokat, egy nagyon kevés vizet alá öntök, és lefedem alufóliával. Így sütöm kb. 45-60 percig. Amíg sül, addig elkészítem a mázat.

2. Reszelek rá fokhagymát (jó sokat), öntök rá mézet (kb. 1-1/2 dl) és nyomok bele ízlés szerint ketchupot (lehet édes, lehet csípős is, ettől nem lesz csípős a hús), majd jól össze keverem. Ha letelt a sütési idő,leveszem a fóliát és be kenem mézzel az egyik oldalát. Így sütöm, amíg szép piros nem lesz. Ekkor fordítom meg és a másik oldalát be kenem a mézzel. Így is sütöm meg.

3. Bármilyen köret és saláta illik hozzá. Nagyobb mennyiséget érdemes belőle készíteni, mert nemcsak melegen, hanem hidegen is nagyon finom!
.
Vendég

Viri mondta:

Nem nagyon értem, amig sül a hús addig csinálsz egy foghagymás, mézes ketchupos "keveréket" és ezzel kened majd meg? Köszi!

2014-01-04 18:57:25

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: