Belépve mint:

kilépés
40
Egyszerű
Közepes
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 csomag teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg táblás tejcsokoládé
  • 2 db tojás
  • 2x 12 dkg cukor
  • 0, 8 dl olaj
  • 2 banán (minél érettebbet)
  • zsiradék a forma kikenéséhez, vagy 12 papírforma
  • 12 dkg puha vaj
  • 1 1/2 teáskanál fahéj

Csokis-banános muffin

1. Először is a sütőt előmelegítem 180°c-ra. a sütőformákba papírformát teszek, (de az is jó ha ki kenem vajjal.

2. Fogok két tálat és az egyikbe beleöntöm a 25 dkg finomlisztet, 1 csipet sót, 1 csomag sütőport 1/2 teáskanál szódabikarbónát. Felaprítom az 1 tábla tejcsokoládét, és hozzá adom a lisztes keverékhez.

3. Fogom a másik tálat és bele ütöm a két tojást, lehámozom a banánt, azt is bele teszem,
bele öntöm a 0,8 dl olajat, és végül a 12 dkg cukrot. Villával vagy habverővel vagy turmixal (teljesen mindegy) össze keverem, szét nyomkodom a banánt, és mikor már rendesen össze van keverve hozzá adom a lisztes keveréket, mint már mondtam a három variáció közül valamelyikkel össze keverem nagyon alaposan.

4. Az így kapott masszát bele kanalazom a ki papírformázott vagy kikent sütőformákba. Minden fakkot 4/3-ig töltök, és be teszem az előmelegített sütőbe, és 20 percig sütöm.

5. A muffin sülése közben meg is tudjuk csinálni a muffin tetejére a mázat.Ezt úgy kezdjük el hogy 12 dkg vajat be teszünk a mikróba 45 másodpercre kb, az a lényeg hogy elolvadjon. Kiszedjük és bele rakjuk a maradék 12 dkg cukrot, és bele keverjük, addig keverjük míg szét nem olvad benne a cukor, és után hozzáadjuk 1 1/2 teáskanál fahéjat és felkeverjük.

6. Miután le telt a 20 perc és a muffinok teteje arany barna, akkor kiszedjük őket. És kiszedjük őket a sütőformákból is. És egyenként bele mártjuk a fahéjas mázba várunk 10 percet, és kiszedjük a papírformákból is.

KÉSZ IS VAN! :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: