Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg zöldborsó héjastól vagy 30 dkg fagyasztott
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • kb. 1 csapott kiskanál különleges pirospaprika
  • kb. 1 kiskanál só
  • őrölt feketebors
  • ételízesítő

Zöldborsóleves

A zöldborsót kifejtjük, így kb 30 dkg lesz belőle. A többi zöldséget is megtisztítjuk, a répát meg a gyökereket kis kockákra vagy félkarikákra, a hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk.
A hagymát egy lábasban az olajon, közepes lángon megfonnyasztjuk, az összes zöldséget hozzáadjuk, kevergetve 1 percig pirítjuk. A liszttel meg a pirospaprikával meghintjük, jól elkeverjük és felöntjük vízzel.
Megsózzuk, ősölt borssal, ételízesítővel, meg a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, kevergetve fölforraljuk, majd lefedjük és kis lángon puhára főzzük.
Én most csirkenyakat is raktam bele és eperlevelet főztem hozzá, de vajasgaluskát is szaggathatunk bele.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: