Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 60 dkg finomliszt
  • 3, 5 dkg élesztő
  • kb. 3 dl langyos tej
  • 1 kiskanál kristálycukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 kiskanál só
  • 7 dkg vaj vagy margaron
  • 3 pár frankfurti virsli
  • olaj a sütéshez

Virslis falatkák

A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt körülbelül 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 4 evőkanálnyi lisztet meg 1 kiskanálnyi cukrot hozzáadunk és ezt a kovászt kb. 15 percig érleljük.
A lisztet egy nagy tálba tesszük és a tojások sárgáját, a kovászt, a sót is hozzáadjuk.
Fakanállal keverve először a maradék langyos tejet, majd apránként az olvasztott vajat is beledolgozzuk. 6-8 percnyi dagasztás után hólyagos, lágy tésztát kapunk. Konyharuhával letakarva langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük. Ha megkelt, enyhén lisztezett gyúródeszkára borítjuk.
Kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és kb. 5×5 cm-es téglalapokra vágjuk fel.
A virsliket 4 részre vágjuk, majd ezeket hosszában ketté, majd még1× ketté vágjuk. Így lesz 1 db virsliből 16 db csíkocska.
Minden tésztára fektetünk 1 db virslit és a sarkokat egymásra hajtjuk. Lsd. a képen.
Ezeket bő forró olajban kisütjük.
tipp Sütéskor az olaj forró legyen (de ne füstöljön:-)) és először a tetejükkel lefelé süssük meg, mert ellenkező esetben a súly miatt nem akarnak majd megfordulni így nehéz lenne megsütni őket. Ha nem frankfurti virsliből készül, akkor kb. 2 virslivel több kell, mert a sima virslik általában rövidebbek, így azokat csak 3 felé kell vágni és úgy újra hosszában 4 felé.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: