Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg tészta (fodros nagykocka, lebbencs...)
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 csomag bacon
  • 1 nagy doboz tejföl
  • kb. 20 dkg trapista sajt

Túrós tészta másként

A tésztát kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és jól lecsöpögtetjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, és a tésztához keverjük a túróval együtt. Ezt megsózzuk.
A tészta felét beletesszük egy jénaiba (kb. 30×30 cm), a fele tejföllel meglocsoljuk és a fele sajtot ráreszeljük, majd a maradék tésztát is rátesszük. Erre jöhet a maradék tejföl és a sajt és végezetül a bacon szalonna. 190 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép pirosra meg nem sül.
tipp Én személy szerint nem szeretem a túrós tésztát, de ezt azoknak is ajánlom, akik velem hasonló cipőben járnak, mert nagyon finom.
.
Vendég

Anita mondta:

szuper nagyon guszta ki fogom probalni

2012-06-27 10:54:04

Anita mondta:

Nem fogsz csalódni benne és jó étvágyat hozzá:-)

2012-06-27 16:06:36

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: