Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 30 dkg penne
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg bacon
  • 3-4 szelet füstölt tarja
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • majoranna
  • oregánó
  • szerecsendió

Túrós-gombás-tarjás penne

A bacont és a tarját apró kockákra vágni és egy serpenyőben elősütni. Majd kiszedni a zsírból és félretenni.
A fennmaradó zsírban elkezdeni párolni az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Ha már kezd üveges lenni, hozzáadni a felszeletelt gombát. Ízlés szerint fűszerezni és puhára párolni. Végül felönteni a tejszínnel, jól összekeverni és párpercig még együtt főzni. A tűzről levéve kicsit hagyni hűlni, majd belekeverni a túrót.

A tésztát sós, ételízesítős vízben kifőzni, majd hideg vízben leöblíteni.
Ezután a túrós-gombás masszához keverni.

Egy tepsit kikenni margarinnal, majd a fele mennyiségű tésztát egyenletesen belekanalazni. A tetejére rászórni az előzőleg már megpirított bacont és tarját, majd a maradék tésztát szintén egyenletesen a tetejére simítani. Egy kis oregánóval a tetejét még megszórni.
Végül a füstölt sajtot ráreszelni a tetejére.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: