Belépve mint:

kilépés
20
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejszín
  • 4 doboz joghurt (600 gramm egybe)
  • 15-20 dkg cukor
  • 3 e.k. citromlé
  • 1 m.k. vaníliakivonat
  • olvasztott csokoládé

Túró rudi fagylalt

Enyhén melegítsünk fel a joghurtot egy edényben. Adjuk hozzá a cukrot, és kevergetve oldjuk fel benne.
A többi hozzávalót dolgozzuk össze, öntsük hozzá a cukros joghurtot, majd krémesítsük botmixerrel.
Öntsük jól záródó tégelyekbe, és tegyük mélyhűtőbe.
Nincs más dolgunk, mint kb. fél óránként alaposan átkeverni.
Ne fagyasszuk nagyon keményre, így könnyebb vele dolgozni. Fogyasztás előtt egy órával érdemes kivenni a mélyhűtőből, így a gombócolás is jobban megy.
Porciózás után "meglocsoljuk" olvasztott csokoládéval, és szórunk rá egy kis csokiforgácsot is. (Ha kehelybe tesszük, akár rétegezhetjük is.)

tipp A receptben megadott cukor és citromlé arányát a saját és családom ízlése szerint alakítottam. Fagyasztás előtt érdemes megkóstolni, és ízlésünkre hangolni. A cukor elvileg helyettesíthető mézzel vagy agave sziruppal.
.
Vendég

edoka mondta:

Kipróbáltam és mondhatom isteni. Kóstoltátok már a Mizo madártejes túró rudiját? Egy remekmű, de komolyan. Szerintetek azt is meg lehet valahogy csinálni fagyinak? Gyerekes szülőknek (is) ajánlom ezt a kis játékot, ha a gyerekek már nyomogatják a gépet: http://minu.me/-turorudi

2012-05-14 12:46:10

Anita mondta:

Még nem is hallottam, hogy van madártejes rudi, de valahogy össze kellene hozni házilag fagyinak, ha tényleg olyan fini:-) Mindenesetre elgondolkozok rajta, hogy lehetne elkészíteni. Köszi az infót!

2012-05-14 13:24:26

Anita mondta:

Találtam "Madártej jégkrém recept"-et amiben nincs túró, de nem nagy ördöngősség beletenni azt is, és kész is a "Madártejes túró rudi fagyi":-)

2012-05-14 13:29:55

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: