Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • 8 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 púpozott t.k. szódabikarbóna
  • 2 dl joghurt
  • csipetnyi só
  • 1 e.k. vaníliakivonat vagy aroma
  • 10 dkg fehércsoki
  • 10 dkg tejcsoki

Triplán csokis muffin

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A vajat kis lángon óvatosan felolvasztjuk, majd beletördeljük az étcsokládét és azt is felolvasztjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük gépi mixerrel, majd hozzáadjuk a csipet sót, a kefírt (vagy joghurtot) és a vaníliakivonatot.
A fehércsokoládét és a tejcsokoládét apró darabokra vágjuk, félretesszük.
Ezután a fenti tojásos-cukros keverékhez hozzáöntjük a már kissé kihűlt olvasztott vajas csokoládét és jól eldolgozzuk, majd adagonként hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
A legvégén óvatosan belekeverjük a fehér- és tejcsokoládé darabokat is, majd a muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk (teli, nem 3/4-ig!).
20 percig sütjük.

sütési hőfok: 190°C
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: