Belépve mint:
200
Átlagos
Magas
5
0
3405
0
- 1, 5 kb sertés dagadó
- 2 zsemle
- 15 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- étolaj
- só
- őrölt feketebors
- majoránna
- oregánó
- petrezselyemzöld
- 1 db tojás
Töltött sertésdagadó tepsis burgonyával
A dagadót hegyes, éles késsel felszúrjuk, a nyílást ujjainkkal kitágítjuk. Töltelék: a zsemléket tejben v. hideg vízben megáztatjuk. Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát és kicsit pároljuk. Ezután a fűszerek következnek, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tojást. Ha kicsit hűlt, hozzáadjuk a jól kifacsart, áztatott zsemlét. Jól összedolgozzuk. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük, nyitott végét hústűvel összetűzzük. Tepsibe téve kevés vizet öntünk alá, majd lefedjük fóliával. Közepes tűznél 1 órát sütjük, közben meg lehet fordítani. Ha levettük a fóliát, még fél órát sütjük, közben saját levével, vagy húslével megöntözgetjük.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: