Belépve mint:

kilépés
200
Átlagos
Magas
  • 1, 5 kb sertés dagadó
  • 2 zsemle
  • 15 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • őrölt feketebors
  • majoránna
  • oregánó
  • petrezselyemzöld
  • 1 db tojás

Töltött sertésdagadó tepsis burgonyával

A dagadót hegyes, éles késsel felszúrjuk, a nyílást ujjainkkal kitágítjuk. Töltelék: a zsemléket tejben v. hideg vízben megáztatjuk. Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát és kicsit pároljuk. Ezután a fűszerek következnek, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tojást. Ha kicsit hűlt, hozzáadjuk a jól kifacsart, áztatott zsemlét. Jól összedolgozzuk. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük, nyitott végét hústűvel összetűzzük. Tepsibe téve kevés vizet öntünk alá, majd lefedjük fóliával. Közepes tűznél 1 órát sütjük, közben meg lehet fordítani. Ha levettük a fóliát, még fél órát sütjük, közben saját levével, vagy húslével megöntözgetjük.
tipp Lehet melegen fogyasztani párolt rizzsel vagy burgonya körettel, de kihűtve nagyon mutatós hidegtál készíthető belőle.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: