Belépve mint:

kilépés
150
Átlagos
Magas
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 30dkg sertésoldalas
  • 10 dkg rizs
  • 8-10 db savanyúkáposzta-levél
  • 1 kg szálas savanyúkáposzta
  • 3 e.k. olaj vagy 5 dkg zsír
  • bors
  • pirospaprika
  • hagyma

Töltött káposzta

A darált sertéshúshoz hozzáadjuk a félig párolt rizst, 1/2 fej apróra vágott és 1 dkg zsíron üvegesre párolt hagymát, sót, borsot és jól elkeverjük. Lazíthatjuk a tölteléket egy tojással vagy egy marék apróra vágott savanyú káposztával. 8-10 dkg káposztalevelet a vastag erektől megtisztítunk és a hússal megtöltjük úgy, hogy a tenyerünkre helyezzük a káposztaleveleket, közepére egy kanál darált húst teszünk. A levél alsó felét felhajtjuk, két oldalát szorosan összecsavarjuk és a levél felső szélét ujjunkkal benyomkodjuk. Egy lábasban a zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük kevés paprikával és a vágott káposzta felét belehelyezzük. A csontokat vagy bőrös részeket is a lábas aljára helyezzük el. Rárakjuk sorjában a töltelékeket, a sertésoldalast, tetejét káposztával befedjük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és befedje, csendesen főzzük kb. 2 óra hosszat, amíg jól megpuhul.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: