Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Magas
  • 3 közepes krumpli
  • 1 kis doboz kefír
  • 3 evőkanál olaj
  • fél deci tej
  • fél kocka élesztő
  • fél kg liszt
  • 1 evőkanál só

Töki pompos (kenyérlángos, langalló)

A krumplit odatesszük főni sós vízben (kockára vágva, hogy gyorsabban megfőjön:-)).
Közben az élesztőt felfuttatjuk a tejben kevés cukorral.
A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a kefírt, olajat, és a sót, majd a kihűlt, összetört krumplit és az élesztős tejet.
Ezt jól összedolgozzuk és hagyjuk fél órát meleg helyen kelni.

Egy gáztepsit kiolajozunk vagy sütőpapírral béleljük és a tésztát ha megkelt, kinyújtjuk, beletsszük a tepsibe, megszúrkáljuk villával és kb. 180 fokon elősütjük, hogy ne legyen nyers, de vigyázzunk, mert hamar megsül.

Ezután rárakjuk a feltétet. Ez ízlésenként változhat és attól is, hogy mit találunk a konyhában.
Az enyémen most ez van:
Fokhagymás tejföllel megkentem (nagy doboz tejföl+ 1 cikk fokhagyma, só, bors), tettem rá karikákra vágott, megsütött lángolt kolbászt, szintén megsütött, kockákra vágott császárszalonnát, 1 fej lilahagymát véknyan karikákra vágva és a tetejére sajtot minden mennyiségben.
Ezután visszatesszük a sütőbe, amikor a sajt megpirul, kész is!
.

Bernus mondta:

Nagyon finom, nálunk az egész család szereti!

2012-04-28 15:52:23

Anita mondta:

Akkor sütöttem először amikor Miskolcon a kocsonyafesztiválon 750 ft-ért árultak egy szeletet és gondoltam, itthon olcsóbban megúszom, és tudom, mit eszek:-) Jól gondoltam:-)

2012-04-28 19:16:48

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: