Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 e.k. olaj
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 kg gyalult tök (fagyasztott is lehet)
  • fél e.k. só
  • 1 csokor kapor
  • 1 dl tejföl
  • 2 csapott e.k. finomliszt
  • 2 dl tej
  • fél e.k. 10 %-os ételecet
  • 1 m.k. paprikakrém

Tökfőzelék

A hagymát finomra aprítjuk és egy lábasban, az olajon közepes lángon 1-2 perc alatt aranysárgára pirítjuk. A paprikával meghintjük, elkeverjük, és azonnal, mielőtt a paprika megégne, 2dl vizet ráöntünk.
Lefedjük, 10-12 percig pároljuk. Ezután fedelét levesszük, a tököt hozzáadjuk és annyi vizet öntünk rá, amennyi a kétharmadáig ér. Megsózzuk, a fölaprított kaporral fűszerezzük és lefedve kb. 25 perc alatt puhára pároljuk.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd a tejet is hozzáadjuk. Először egy kevés forró levet merünk rá, elkeverjük s csak ezután öntjük a tökhöz. 3-4 percig kevergetve forraljuk, ezalatt besűrűsödik, majd a tűzről levesszük és a főzeléket ecettel pikánsra ízesítjük.
tipp Fagyasztott tökből ugyanígy készítjük, mindössze annyi különbséggel, hogy rövidebb ideig főzzük. Ha a tök még fagyos, akkor 12-15 percig, ha pedig már felengedett, akkor csak 5-7 percig.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: