Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 1, 5 kg burgonya
  • 1 db zsemle
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db tojás
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tej
  • 1 csapott e.k. ételízesítő
  • 3 e.k. tejföl
  • 1 db lehéjazott kemény paradicsom
  • 1 kis konzerv kukorica
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt

Tepsis burgonya (mexikói) recept

A burgonyát héjában megfőzzük, lereszeljük.
A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk.
A szalonnát kis kockára vágva zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a hagymát, beletesszük a zsemlét és a burgonyát, megszórjuk borssal, szerecsendióval, vegetával, 5 percig pirítjuk, majd kizsírozott tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük.
Rászórjuk a levétől lecsepegtetett kukoricát, a kis kockára vágott paradicsomot, - befedjük a tejföllel, tojással elkevert reszelt sajttal és 170 fokos sütőben 30 perc alatt arany színűre sütjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: