Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Közepes
  • 2 dl fényezetlen rizs
  • 2 dl víz
  • 1 m.k. só
  • 1 liter tej
  • 4-5 e.k. cukor vagy méz
  • Díszítésnek: csokiöntet, gyümi, tejszínhab

Tejberizs csokiöntettel és eperrel

A rizst átválogatjuk, majd szűrőbe téve megmossuk, lecsöpögtetjük. A vizet a sóval felforraljuk és a rizst beleöntjük. Kis lángon lefedve addig pároljuk még a vizet el nem főtte. Ez 2-3 perc, mialatt többször megkeverjük.
Közben a tejet felmelegítjük, a rizsre öntjük, felforraljuk, majd kis lángon, lefedve kb. 35 perc alatt megpároljuk, közben párszor megkeverjük. Eleinte (kb 10 perc) csak félig takarjuk le, mert könnyen kifuthat. Ezután fedjük le teljesen.
Ha kész, a tűzről lehúzva a cukorral megédesítjük, szorosan lefedve kb 10 percre félretesszük. Ezután megkóstoljuk, ha túl sűrű lenne, egy kevés tejet öntünk hozzá. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő. Általában cukrozott kakaóval vagy fahéjjal behintjük a tetejét, így kínáljuk.
Én most egy kis csokiöntettel, eperrel és tejszínhabbal bolondítottam meg.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: