Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 2 e.k. olaj
  • 1 kisebb fej vöröhagyma
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezslyemgyökér
  • 1 jó marék zöldborsó
  • 1 dl tejszín
  • 2 e.k. liszt
  • tárkony, só, bors
  • víz, esetleg csirkealaplé
  • Csurgatott tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • víz

Tárkonyos csirkeraguleves

A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. A sárgarépát feldaraboljuk és a hagymára dobjuk. Hagyjuk párolódni, hogy az olajban kiengedje a színét, hozzáadjuk a fehérrépát és a zöldborsót is. Jöhet rá a felkockázott hús, amit fehéredésig párolunk, majd vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a tárkonyt. Mikor megpuhult a hús és a répa, akkor bele csurgatjuk a tésztát. Amíg fő a tejszínt és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd adunk hozzá néhány kanál levest, végül besűrítjük vele a levest.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: