Belépve mint:
60
Átlagos
Közepes
1
0
2065
0
- 2 e.k. olaj
- 1 kisebb fej vöröhagyma
- 20 dkg csirkemellfilé
- 1 sárgarépa
- 1 petrezslyemgyökér
- 1 jó marék zöldborsó
- 1 dl tejszín
- 2 e.k. liszt
- tárkony, só, bors
- víz, esetleg csirkealaplé
- Csurgatott tésztához:
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- víz
Tárkonyos csirkeraguleves
A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. A sárgarépát feldaraboljuk és a hagymára dobjuk. Hagyjuk párolódni, hogy az olajban kiengedje a színét, hozzáadjuk a fehérrépát és a zöldborsót is. Jöhet rá a felkockázott hús, amit fehéredésig párolunk, majd vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a tárkonyt. Mikor megpuhult a hús és a répa, akkor bele csurgatjuk a tésztát. Amíg fő a tejszínt és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd adunk hozzá néhány kanál levest, végül besűrítjük vele a levest.Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: