Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Magas
  • 40 dkg spagetti
  • 6-7 e.k. olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg szeletelt gépsonka
  • fél mokkáskanál őrölt feketebors
  • 10-12 dkg sűrített paradicsom
  • 1 kiskanál cukor
  • fél-fél mokkáskanál szárított oregánó, bazsalikom és kakukkfű
  • 50 dkg kicsontozott sertéskaraj
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • a hús sütéséhez: bő olaj
  • a tetejére és a panírmorzsába: reszelt sajt

Sertésborda milánói módra

A spagettit enyhén sós vízben, az előírás szerint kifőzzük, lecsöpögtetjük. Hideg vízzel leöblítjük, majd 2-3 evőkanál olajjal elkeverjük, nehogy összeragadjuk.
A hagymát és a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra aprítjuk, az utóbbit félbevágjuk és fölszeleteljük. A sonkát vékony csíkokra metéljük. A hagymát egy lábasban a maradék olajon kis lángon üvegesre sütjük. A gombát és a sonkát hozzáadjuk, nagy lángon 4-5 percig pirítjuk. Megborsozzuk, 1 mokkáskanál sóval ízesítjük. A paradicsompürét belekeverjük, a cukorral ízesítjük, 0,5 dl vízzel hígítjuk. Az oregánót, a bazsalikomot meg a kakukkfüvet belemorzsoljuk.
A húst szeletekre vágjuk, vékonyra kiverjük, sózzuk, majd lisztbe, tojásba, meg sajttal összekevert morzsába forgatjuk és kisütjük.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: