Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Magas
  • 50 dkg darált sertéshús
  • fél fej vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 e.k. olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt feketebors
  • különleges pirospaprika
  • majoránna
  • reszelt sajt
  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • baconszalonna

Sajtos fasírtgolyó baconben

A húst ledaráljuk. A megtisztított hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, és az olajon kb. 2 perc alatt megfuttatjuk. A húshoz adjuk, megsózzuk, a zúzott fokhagymával, a borssal, a pirospaprikával meg a majoránnával fűszerezzük.
A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, alaposan kifacsarjuk, majd a fűszeres hússal, reszelt sajttal és a tojással összedolgozzuk.
A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, mindegyik gombócot baconszalonnába tekerjük, majd beletesszük egy tepsibe azokat és kb 20 perc alatt megsütjük őket sütőben.
.
Vendég

sajtos fasírtgolyó baconba mondta:

a sütöben már nem kell alá 1 kis olaj???? és milyen höfokon kell sütni??

2014-09-07 08:29:58

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: