Belépve mint:

kilépés
80
Átlagos
Közepes
  • 8 csirkefelsőcomb
  • 1 e.k. finomliszt
  • 1 kiskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 csapott mokkáskanál különleges pirospaprika
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 e.k. olaj
  • 10 dkg reszelt trappista sajt

Sajtos csirke

A csirkecombot megmossuk, leszárogatjuk, esetleg a bőrét is lefejthetjük. Ezután tűzálló tálba rakosgatjuk.
A lisztet a sóval, borssal meg a pirospaprikával összekeverjük, a húsra hintjük. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és gyűrűire szedve az előzőek tetjére szórjuk.
A tejfölt a zúzott fokhagymával és az olajjal összekeverjük, egyenletesen a hagymás-lisztes csirkére kenjük. Lefedjük, majd lőmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 40 percig sütjük. Ekkor a reszelt sajttal megszórjuk és immár fedő nélkül még 10 percre a sütőbe visszatoljuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: