Belépve mint:

kilépés
0
Egyszerű
Közepes
  • 1 kg krumpli
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • reszelt sajt
  • 50 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 4 db virsli
  • 2 paradicsom

Rakott krumplipüré

A burgonyát sós vízben megfőzzük, ha kész, összetörjük, hozzáadjuk a tejet, a vajat és a sajtot, majd sózzuk izlés szerint.
Egy jénai tálat (kb 20×30cm-es) kivajazunk és a krumplipürét belekanalazzuk és elsimítjuk.
A mexikói zöldségkeveréket megpároljuk és ha ezzel is megvagyunk elosztjuk a püré tetején.
A paradicsomot kis kockára vágjuk és szintén rátesszük a pürére, a virslit felkarikázzuk és ez is mehet szépen rá az eddigiekre. Reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben addig sütjük még a sajt meg nem pirul.
tipp Ez egy török étel, lehet fogyasztani ebédre, uzsonnára vagy akár vacsorára is mert elég könnyű étel. Annyira, hogy nekünk túl könnyű volt:-) és fasírttal ettük. Így köretként is lehet tálalni.
.

Gabriella_96 mondta:

Kipróbáltam és nagyon finom lett :-)

2013-03-31 10:28:12

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: