Belépve mint:
90
Átlagos
Közepes
2
0
2847
3
- 1, 2 kg burgonya
- só
- őrölt feketebors
- 1 nagy doboz tejföl
- 6 főtt tojás
- 30-35 dkg kolbász vagy virsli
- A tál kikenéséhez:
- vaj
- zsemlemorzsa
- A tetejére:
- trappista sajt
Rakott krumpli
A burgonyát kefével dörzsölgetve jól megmossuk, majd héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük - akkor jó ha hústűvel vagy villával könnyen bele tudunk szúrni a közepéig.Eztuán leszűrjük, megvárjuk amíg langyosra hűl, meghámozzuk és 0,5 centi vastag karikákra vágjuk. Egy közepes (20×30 cm) tűzálló tálat vagy kistepsit kivajazunk, morzsával behintjük, a burgonya felét beleterítjük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a főtt tojást meg a kolbászt karikákra vágjuk, egyenletesen a burgonyára halmozzuk. A tejföl felét rálocsoljuk és sajttal megszórjuk.
A maradék burgonyával az egészet befedjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a tejföl másik felével meglocsoljuk. Tetejére szintén reszelt sajtot szórunk. Végül a sütőben, nagy lánggal (200 fokon) kb. 20 percig sütjük.

Pemebry mondta:
Nagyon jól néz ki :) Én még szoktam a tejfölbe tenni egy kis bazsalikomot és oregánot egy kis plusz ízt ad neki :)2012-06-14 17:48:30
Anita mondta:
Köszi az ötletet, én is ki fogom próbálni! Szeretem az újításokat, főleg ha finom is:-)2012-06-14 20:43:49

Dominika mondta:
Köszönöm az ötletet nagyon finom már ki próbáltam ajánlom mindenkinek hogy próbálja ki :D :)2015-04-28 08:45:12
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: