Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 1, 2 kg burgonya
  • őrölt feketebors
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 6 főtt tojás
  • 30-35 dkg kolbász vagy virsli
  • A tál kikenéséhez:
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • A tetejére:
  • trappista sajt

Rakott krumpli

A burgonyát kefével dörzsölgetve jól megmossuk, majd héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük - akkor jó ha hústűvel vagy villával könnyen bele tudunk szúrni a közepéig.
Eztuán leszűrjük, megvárjuk amíg langyosra hűl, meghámozzuk és 0,5 centi vastag karikákra vágjuk. Egy közepes (20×30 cm) tűzálló tálat vagy kistepsit kivajazunk, morzsával behintjük, a burgonya felét beleterítjük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a főtt tojást meg a kolbászt karikákra vágjuk, egyenletesen a burgonyára halmozzuk. A tejföl felét rálocsoljuk és sajttal megszórjuk.
A maradék burgonyával az egészet befedjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a tejföl másik felével meglocsoljuk. Tetejére szintén reszelt sajtot szórunk. Végül a sütőben, nagy lánggal (200 fokon) kb. 20 percig sütjük.
tipp A kolbászt először karikákra vágom, majd egy kis zsíron megsütüm, és ezzel a zsírral kenem ki a jénait, majd a krumplira is locsolok egy keveset. Így kicsit kalóriadúsabb és nem száraz, de mi így jobban szeretjük.
.

Pemebry mondta:

Nagyon jól néz ki :) Én még szoktam a tejfölbe tenni egy kis bazsalikomot és oregánot egy kis plusz ízt ad neki :)

2012-06-14 17:48:30

Anita mondta:

Köszi az ötletet, én is ki fogom próbálni! Szeretem az újításokat, főleg ha finom is:-)

2012-06-14 20:43:49

Vendég

Dominika mondta:

Köszönöm az ötletet nagyon finom már ki próbáltam ajánlom mindenkinek hogy próbálja ki :D :)

2015-04-28 08:45:12

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: