Belépve mint:

kilépés
75
Átlagos
Közepes
  • Tésztához:
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • Töltelékhez:
  • 75 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 5-6 e.k. kristálycukor
  • fél citrom reszelt héja
  • Tetejére:
  • 5 tojásfehérje
  • 5-6 e.k. kristálycukor
  • Tepsi kikenéséhez:
  • 2 dkg vaj vagy margarin

Rákóczi-túrós

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, a mazsolával, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a cukorral és a reszelt citromhéjjal összekeverjük. Egy kb 25×35 centis tepsit kivajazunk, a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk, vagy kinyújtjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Ezután a túrókrémet egyenletesen rákenjük. A tojásfehérjét félig felverjük, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Csillagcsöves habzsákba töltjük és a túrókrémre nyomjuk keresztben. Közte lévő részeket baracklekvárral töltjük ki. Visszatolva a sütőbe és változatlan lánggal kb. 25 percig sütjük.
tipp Mi nem szeretjük a mazsolát, így kimaradt belőle:-)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: