Belépve mint:

kilépés
20
Egyszerű
Közepes
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1-1, 5 dl víz
  • 1 k.k. cukor
  • 1 k.k. só
  • 4 e.k. olaj
  • liszt a formázáshoz

Pizzatészta (kovásszal) lépésről lépésre

1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. Fontos, hogy a tej langyos legyen! Hideg tejben nem kel meg az élesztő, túl melegben pedig elpusztulnak az élesztőgombák. Meleg helyen felfuttatjuk.

2. A lisztet keverőtálba szitáljuk. Ezzel levegősebb lesz és gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (kb. 15-20 perc).

3, Hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet, hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. Kézzel, vagy a robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel és konyharuhával letakava hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc)

4, A tésztát lisztezett deszkára tesszük, erőteljesen átgyúrjuk - öszeesik, de ez nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára síkáljuk vagy húzogatjuk.

Én most pizzaszószt, sonkát, kukoricát, ananászt, ezekre pizzafűszert szórtam, majd sajtot reszeltem rá. 200 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
.
Vendég

Norbi mondta:

Ebben hol van a kovász ? A kovász nem egyezik az élesztővel .........!!!

2014-01-11 10:19:24

Vendég

Ildi mondta:

Nekem is ez a fura. Örültem hogy hopp végre egy kovászos pizza recept, erre bakker élesztő kerül bele?

2015-03-23 20:31:37

Vendég

Bettus mondta:

Ez nem kovászos! Ez élesztős! A felfuttatott élesztős előtésztát ne soroljuk már a hagyományos vadkovászos technológiához! Ég és föld a különbség!!

2017-09-30 09:47:13

Vendég

Bettus mondta:

Ez nem kovászos! Ez élesztős! A felfuttatott élesztős előtésztát ne soroljuk már a hagyományos vadkovászos technológiához! Ég és föld a különbség!!

2017-09-30 09:47:18

Vendég

Bettus mondta:

Ez nem kovászos! Ez élesztős! A felfuttatott élesztős előtésztát ne soroljuk már a hagyományos vadkovászos technológiához! Ég és föld a különbség!!

2017-09-30 09:47:31

Vendég

Bettus mondta:

Ez nem kovászos! Ez élesztős! A felfuttatott élesztős előtésztát ne soroljuk már a hagyományos vadkovászos technológiához! Ég és föld a különbség!!

2017-09-30 09:48:10

Vendég

Bettus mondta:

Ez nem kovászos! Ez élesztős! A felfuttatott élesztős előtésztát ne soroljuk már a hagyományos vadkovászos technológiához! Ég és föld a különbség!!

2017-09-30 09:48:12

Vendég

Bettus mondta:

Ez nem kovászos! Ez élesztős! A felfuttatott élesztős előtésztát ne soroljuk már a hagyományos vadkovászos technológiához! Ég és föld a különbség!!

2017-09-30 09:48:24

Vendég

Bettus mondta:

Ez nem kovászos! Ez élesztős! A felfuttatott élesztős előtésztát ne soroljuk már a hagyományos vadkovászos technológiához! Ég és föld a különbség!!

2017-09-30 09:48:26

Vendég

Bettus mondta:

Ez nem kovászos! Ez élesztős! A felfuttatott élesztős előtésztát ne soroljuk már a hagyományos vadkovászos technológiához! Ég és föld a különbség!!

2017-09-30 09:48:28

Vendég

Bettus mondta:

Ez nem kovászos! Ez élesztős! A felfuttatott élesztős előtésztát ne soroljuk már a hagyományos vadkovászos technológiához! Ég és föld a különbség!!

2017-09-30 09:49:00

Vendég

Bettus mondta:

Ez nem kovászos! Ez élesztős! A felfuttatott élesztős előtésztát ne soroljuk már a hagyományos vadkovászos technológiához! Ég és föld a különbség!!

2017-09-30 09:49:08

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: