Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • Tészta:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 4 tojássárgája
  • kb. negyed kocka élesztő
  • fél dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • csipet só
  • Töltelékhez:
  • 60 dkg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 e.k. liszt
  • reszelt citromhéj
  • mazsola

Pehelykönnyű túrós pite

A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, és osszuk két részre.

A töltelékhez a túrót szitán törjük át, keverjük ki a porcukorral, adjuk hozzá a mazsolát, vaníliás cukrot, a citromhéjat, a lisztet, és a 4 tojás felvert habját.

Sütőpapíros tepsibe tegyük az egyik kinyújtott tésztánkat, simítsuk rá a túrókrémet, majd a tetejére tegyük a másik kinyújtott tésztalapot. Tetejét szurkáljuk meg villával, és hagyjuk pihenni minimum 1 órát.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30 – 35 perc alatt elkészül. Szeleteléssel várjuk meg míg kihűl, és porcukorral tálaljuk.
tipp kb. 30×20 cm-es tepsiben süssük. Andi konyhájában (http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=25635745) találtam ezt a receptet, köszönet érte neki!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: