Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Magas
  • 15 dkg húsos császárszalonna
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 1 kiskanál különleges pirospaprika
  • 1 kiskanál csípős paprikakrém
  • 1 kiskanál csemege paprikakrém
  • 1-1 paprika és paradicsom
  • 1, 5 kg burgonya

Paprikás krumpli

A szalonnát kis kockákra vagy vékony csíkokra, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. Egy lábasban nagy lángon a szalonnát kiolvasztjuk, majd zsírjában megfuttatjuk a hagymát.
A zúzott fokhagymát meg a köménymagot belekeverjük, a pirospaprikával meghintjük és azonnal egy kevés vizet öntünk rá, nehogy megégjen. A kétféle paprikakrémet, a fölaprított paprikát és paradicsomot (ezt meg is hámozhatjuk) hozzáadjuk, megsózzuk.
A burgonyát megtisztítjuk, csinos cikkekre vágjuk, a paprikás lébe szórjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Többször óvatosan megkeverjük, lefedjük és kb. 35 perc alatt megpuhítjuk. Kb. 10 perccel azelőtt, hogy elkészülne, karikákra vágott kolbászt meg virslit is főzhetünk bele.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: