Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 1 kg csirkeszárny
  • Páchoz: 2 t.k. őrölt bors
  • 2 t.k. kakukkfő
  • 2 t.k. rozmaring
  • 2 e.k. fokhagyma granulátom
  • 2 e.k. édes vagy csípős fűszerpaprika
  • Salátához: fél kígyóuborka
  • 2 paradicsom
  • 4 cikk fokhagyma
  • 2 doboz natúr joghurt
  • fél fej lila hagyma

Pácolt, ropogós csirkeszárnyak salátával

A csirkeszárnyakat 3 részre vágom, majd alaposan megmosom őket. A fűszereket összekeverem egy tálkában és a lecsöpögtetett szárnydarabokat megforgatom benne. Nem gond ha az utolsó 3-4 db-ra nem jut annyi mint az előzőekre, a végén összeforgatjuk a befűszerezett szárnyakat és a gond megoldva:-)
Ezt 12 órára hűtőbe tesszük, de lehet akár 2-3 napra is.
A salátához a paradicsomot és az uborkát felkockázzuk, a lilahagymát vékony csíkokra vágjuk és összekeverjük az egészet. Hozzáadjuk a fokhagymát és belekeverjük a joghurtot. Ezt picit sózzuk és az egészet alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük.
Amikor sütni akarjuk a szárnyakat, a bő olajat 200 fokra előmelegítjük és kis adagokban kb 10-12 perc alatt kisütjük. Nagyon fincsi!!!!
Salátával tálaljuk!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: