Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Közepes
  • 10 dkg bacon
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 közepes sárgarépa
  • 8 dkg rizs
  • 1 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • diónyi vaj
  • só, bors

Normann rizskrémleves

A bacont kisütöm, ha nem elég zsíros, egy kevés olajat öntök alá, majd megfuttatom rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát. A megtisztított és karikára vágott sárgarépát is hozzáadom, és együtt kevergetve pirítom. 1,2 l vízzel felöntöm, megsózom, megborsozom, felforralom és beleszórom a megmosott rizst. Takarékon addig főzöm fedő alatt, míg a rizs szétfő. Mixelőrúddal pépesítem. A tojássárgáját a puha vajjal összekeverem, hozzáöntöm a tejet, elkeverem, és a levesbe öntöm. Épp csak forráspontig hevítem, de már nem főzöm tovább. Mivel a lassú főzés miatt sok víz elpárolog, így még öntök hozzá tejet vagy vizet, hogy ne legyen nagyon sűrű. (Én csak tejet öntöttem hozzá.)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: