Belépve mint:

kilépés
20
Átlagos
Közepes
  • nugát a töltéshez
  • 20 dkg finomliszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 e.k. kakaópor
  • 3 e.k. mogyorónugátkrém
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg puha vaj

Mogyorókrémes muffin

A sütőt 190 fokra (légkeveréses 170 fok) előmelegítjük. A muffinformába beletesszük a papír sütőformákat. A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra verjük. Belekeverjük a mogyorónugátkrémet és a kakaóport, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A tésztát a forma mélyedéseibe töltjük úgy hogy, kb. 1 fagyikanállal beleteszünk, rá egy kiskanál nugátkrémet, majd mégegy fagyikanálnyi tésztát. Ekkor lesz olyan mint a képen. De legközelebb úgy fogom kipróbálni, hogy 1 fagyikanál tészta, majd a tetejére a nugátkrém és így sütöm. Ebből dupla (24 db) adag lesz. 15-20 percig sütjük. A formát kivesszük a sütőből, 5 percig pihentetjük, csak utána vesszük ki a muffinokat a mélyedésből.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: