Belépve mint:
20
Átlagos
Közepes
1
0
1868
0
- nugát a töltéshez
- 20 dkg finomliszt
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 e.k. kakaópor
- 3 e.k. mogyorónugátkrém
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg puha vaj
Mogyorókrémes muffin
A sütőt 190 fokra (légkeveréses 170 fok) előmelegítjük. A muffinformába beletesszük a papír sütőformákat. A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra verjük. Belekeverjük a mogyorónugátkrémet és a kakaóport, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A tésztát a forma mélyedéseibe töltjük úgy hogy, kb. 1 fagyikanállal beleteszünk, rá egy kiskanál nugátkrémet, majd mégegy fagyikanálnyi tésztát. Ekkor lesz olyan mint a képen. De legközelebb úgy fogom kipróbálni, hogy 1 fagyikanál tészta, majd a tetejére a nugátkrém és így sütöm. Ebből dupla (24 db) adag lesz. 15-20 percig sütjük. A formát kivesszük a sütőből, 5 percig pihentetjük, csak utána vesszük ki a muffinokat a mélyedésből.Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: