Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • Tészta: 25 dkg liszt
  • 4 dkg lágy margarin
  • 3 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cscipet só
  • 1 dl tej
  • Töltelék:
  • 2 e.k. cukrozatlan kakaó
  • 5 e.k. kristálycukor
  • Tetejére:
  • 1 dl tej, 1 e.k kristálycukor, 1 cs. vaníliáscukor

Mini kakaós csiga

Elkészítés : Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral.

A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát.

Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Nekem pl. pontosan 1 dl kellett hozzá.

Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát.

Közben készítsük el a tölteléket.



Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal ( vagy olvasztott margarinnal ) A jól összekevert töltelékkel szórjuk meg bővel a tésztát és tekerjük fel mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt torta formába egymástól 1 – 2 cm távolságra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160 – 170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2 –szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: