Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • Tésztához:
  • 5 e.k. olvasztott vaj
  • fél k.k. só
  • 1 e.k. cukor
  • 10-12 e.k. víz
  • 25 dkg liszt
  • Töltelékhez:
  • 30 dkg megpucolt alma
  • 1 e.k. citromlé
  • 3-4 e.k. cukor
  • 1 dl víz
  • fahéj
  • 1 e.k. vaníliás főzős pudingpor

"Mekis" almás pite

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába, és betesszük a hűtőbe pihenni 1 órát. (Én addig pihentettem, amíg elkészítettem a tölteléket)

Amíg pihen a tészta, megpucolunk 2 közepes méretű almát, és apróra felkockázzuk. Megszórjuk a cukorral, ízlés szerint fahéjjal, rálocsoljuk a citromlevet, és 1 dl vizet adunk hozzá. Feltesszük főni. Nem kell sokáig, ha felforrt még pár percig kevergetjük, majd 1 ek vaníliás pudingport egy nagyon kevés vízzel csomómentesre keverünk, és hozzáadjuk az almához. Jól összekeverjük, még 1-2 percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Hagyjuk teljesen kihűlni, mert a forró töltelék a tésztának nem tesz jót.

http://receptneked.hu/nagyi-receptjei/pitek/forro-almas-pite-mekis/



A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk akkora téglalapokká, hogy félbehajtva kb. tenyérnyi hosszúságú táskákat kapjunk. Ráhalmozunk egy evőkanál tölteléket az egyik felére. Vizes ujjal bevizezzük a tésztát körbe, és félbehajtjuk. Kicsit még tekerjünk is rá oldalt, alul, felül egyaránt, nehogy szétnyíljon sütés közben, mert ha kifolyik, takaríthatjuk a tűzhelyet :)

Forró olajba tesszük, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Még melegen fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: