Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 3 db friss tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag (2 dkg vaníliás cukor)
  • 2 dl kókuszzsír vagy étolaj
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 t.k. szódabikarbóna
  • 2 púpozott e.k. cukrozatlan kakaó
  • 7 dl-es barackkompót vagy annak megfelelő friss barack

Márványos, gyümölcsös piskóta

Üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a porcukrot, tojásokat, vaníliás cukrot és keverjük simára, hogy a cukor feloldódjon.
Melegítsük a sütőt 175 fokra. Adjuk a tojásos alaphoz a kókuszzsírt vagy olajat, szórjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és jól keverjük össze ismét.
Öntsük le a befőtt levét, ebből 2,5 dl kell, amit a masszába öntsünk is egyből bele és keverjük el.
Öntsük ketté a piskóta alapot és az egyik felébe tegyük bele a kakaóport és újra keverjük össze.
Szeleteljük fel kis kockákra a barackot és tegyük bele a nem kakaós piskótába. Vajazzunk ki egy tepsit, szórjuk meg liszttel vagy sütőpaprral béleljük ki és öntsük bele a barackos piskóta alapot. Evőkanállal rakjunk a barackos krémre kakaós krémet, olyan legyen mint egy boci minta:-) Ezután egy villával márványosítsuk: merítsd bele a villát a psikóta tésztába és a villa tengelye körül forgatva a villát kicsit összevegyítjük a két alapot.
Mehet is a tepsi a sütőbe 18-20 percre.

A recept innen származik (ahol képek is segítenek): http://www.egeszsegesmegoldasok.hu/piskota-gyumolcsos-kakaos-piskota-recept.htm
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: