Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 20 dkg kockamargarin puhítva
  • 2 és fél dl cukor
  • 3 tojás
  • 4 dl finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 dl tejszín vagy tej
  • Hozzákeverni:
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 és fél tk. vaníliakivonat vagy 1/2 citrom vagy narancs reszelt héja
  • 2 ek. kakaópor

Márványkalács

Kenjünk ki és lisztezzünk ki egy 1 és fél liter űrtartalmú kenyérsütő formát.
A vajat a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után alaposan verjük fel a keveréket. Keverjük össze a lisztet és a sütőport és a tejszínnel/tejjel váltakozva adjuk a tojásos keverékhez.
Vegyük ki a tészta nagyjából harmadát és keverjük hozzá a kakaóport. Adjuk a vaníliát vagy a narancs- vagy citromhéjat a többi tésztához.
Öntsük a világos tészta felét az előkészített formába, aztán erre jöjjön a sötét színű tészta. Végül az egészet a maradék világos tésztával fedjük be. Villával kicsit bolygassuk meg a tésztát, hogy márványos mintája legyen.
Süssük a sütő alsó rácsán nagyjából 1 órán keresztül.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: