Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 cs. vaníliacukor
  • csipetnyi só
  • 1 cs. sütőpor
  • reszelt citromhéj

Linzer

Előkészítés:
A lisztet és a porcukrot átszitáljuk. A margarin legyen szobahőmérsékletű, de ne túl lágy.

Elkészítés:
Ha géppel dolgozzuk össze, a következő a munkamenet. A margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a többi anyagot (pl.: só, vanillincukor, citromhéj, kakaópor). Összedolgozzuk a tésztát robotgéppel. Az összedolgozott tésztát lisztezett nyújtódeszkán átgömbölyítjük, téglalap alakúra formázzuk. Ha a tészta lágyabb, lisztezett tálcára helyezzük, és hűvös helyen vagy hűtőben pihentetjük.
A pihentetés elhagyható, ha a tészta gyúrása során nem olvadt meg a zsiradék. A tésztát kinyújtjuk a megfelelő vastagságúra, majd vágással, kiszúrással alakítjuk a kívánt formára.
A süteményt tepsire vagy sütőlemezre helyezzük, majd megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8-15 perc
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: