Belépve mint:

kilépés
80
Átlagos
Közepes
  • 4 egész csirkecomb
  • só, frissen őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél dl olaj
  • 4 szelet fél cm vastag füstölt szalonna
  • 2 kiskanál fűszerpaprika
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 50 dkg paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 1-2 hegyes zöldpaprika

Lecsós csirkecombok kakastaréjjal

A megmosott, leszárított combokat sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és forró olajon mindkét felüket pirosra sütjük.

A füstölt szalonna szeleteket éles késsel, fél centinként a bőréig beirdaljuk és forró lábasban kisütjük a zsírját. Ha elkészült, lecsepegtetjük, a kakastaréjok végét fűszerpaprikába mártjuk.

A visszamaradt szalonnazsírra rászórjuk a félkarikákra szeletelt lilahagymát, megfuttatjuk, hozzáadjuk a megmosott, kimagozott, félkarikákra szelt kétfajta zöldpaprikát és a megmosott, félkarikákra vágott paradicsomot. Fél deci vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az elősütött csirkecombokat és lefedve, közepes tűzön puhára pároljuk.

Forrón tálba szedjük, paprikás kakastaréjjal díszítjük, és friss kenyeret vagy pékárut kínálunk hozzá.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: