Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 20 dkg liszt
  • 12, 5 dkg ráma
  • 10 dkg porcukor
  • 25 gr étkezési keményítő
  • 1 tojássárgája
  • 1 t.k. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 2 e.k. tej

Kinyomós keksz

A lisztet a margarinnal összemorzsolni, majd amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadni a cukrot, a sütőport, a keményítőt és a reszelt citromhéjat.
Jól összekeverni, majd hozzáadni a tojássárgáját és a tejet, és gyors mozdulatokkal összegyúrni.
Ezután 30 percre a hűtőbe tenni, pihentetni.
A hűtőben lévő tésztából lecsípni akkora darabot, amekkora belefér a kinyomóba. Tenyerünk között nudlit sodorni a tésztából, és úgy helyezni bele a kinyomóba, majd párat nyomni rajta, hogy a levegő kimenjen a tészta közül.
Amikor megjelenik a tészta akkor egy tepsire rátenni úgy, hogy a tepsi és a kinyomó között ne maradjon rés. Ezután megnyomni, majd kicsit oldalra mozdítani a kinyomót, és leemelni a tésztáról.
Csak sima tepsire lehet kinyomni a tésztát, tehát sem zsírozni, sem pedig sütőpapírt nem kell alá tenni!!!!
Előmelegített sütőbe, közepes lángon pár perc alatt készre sütni a kekszeket. (én légkeverésnél, 150 fokon pár percig sütöttem)
Sütés után rácsra szedni és kihűteni.

http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2011/11/kinyomos-keksz-mogyorokremmel.html
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: