Belépve mint:

kilépés
90
Összetett
Közepes
  • Piskótához:
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg kakaó
  • 16 dkg finoliszt
  • 3 e.k. víz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 6 db tojás
  • Krémhez:
  • 10 dkg Dr Oetker Expressz zselatin
  • 5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • Mázhoz:
  • 1, 5 dl tej
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj

Kinder szelet

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk. A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet,Ramát és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.
tipp A piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, mert ha melegen tesszük rá a habot, szétfolyik! A tejszínt akkor verjük fel, ha már tesszük rá a piskótára! A csokit mielőtt rátesszük az alsó réteg krémre, hagyjuk kihűlni!!! Nem fog megdermedni hamar, akár 20 percet is várhatunk!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: