Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg csirkemell
  • A pirított tésztához:
  • 1 csomag spagetti
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kis fejeskáposzta
  • 3 szál sárgarépa
  • 25 dkg gomba
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • wok fűszerkeverék
  • szójaszósz
  • vaj, olaj, só, cukor
  • A bundához:
  • 6 e.k. liszt
  • 3 e.k. étkezési keményítő
  • 1 e.k. olaj
  • 1 tojás
  • csipet só
  • pici víz
  • 1, 5 kiskanál sütőpor
  • A mázhoz:
  • ketchup, chili vagy erőspista, méz, 3-4 e.k. szezámmag

Kínai pirított tészta szezámos mézes csirkével

Megfőzzük a tésztát. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát kockákra, a sárgarépát, a káposztát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk, a gombát felnegyedeljük.
Serpenyőben, kevés vaj és olaj keverékén megpirítjuk őket, finom ropogósra, nem kell teljesen megpuhulniuk. Kevés sóval, cukorral és szójaszósszal ízlés szerint ízesítjük. Kevés adagokban rátesszük a tésztát, a wok fűszerkeveréket és még egy pici szójaszószt. Újhagymával meghintve tesszük az asztalra.

A bundához valókból sűrű masszát készítünk, beletesszük az összes felkockázott csirkemellet és gyorsan elkészítjük a mázat.

A husit bő, forró olajban aranybarnára sütjük, és rögtön beleforgatjuk a mázba.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: