Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 50-60 dkg csirkemell
  • őrölt bors
  • 16 dkg vaj (fele reszelt sajt is lehet)
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál fölaprított friss tárkony, vagy fél mokkáskanál szárított
  • fél mokkáskanál mustár
  • Panírozáshoz: liszt, tojás, panírmorzsa
  • bő olaj a sütéshez

Kijevi csirkemell

A húst megmossuk, leszárogatjuk. Utána egyenként lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké verjük. Ezt úgy a legjobb, ha a húsra egy folpackot fektetünk (alá is lehet tenni), csak utána klopfoljuk. Így nem ragad bele a puha hús a húsverő kalapácsba, nem esik szét a mellfilé, ráadásul konyhánk is tisztább marad. A szeleteket besózva, egy kevés borssal meghintve a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Ráadásul, ha hideg, szebben lehet majd bundázni is.
A töltelékhez a puha vajat citromlével ízesítjük, megsózzuk, az apróra vágott tárkonylevéllel, fokhagymával, a mustárral meg leheletnyi borssal fűszerezzük. Annyi időre – kb. 15 percre – a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formálható legyen, mert ez a következő lépés. A fűszeres vajat 4 részre osztjuk, egyenként kis „kolbászokká” hengergetjük, majd mindegyik hússzelet közepére rakunk belőle egyet. A csirkehúst a töltelékre borítjuk, és hasonlóan ahhoz, ahogy a töltött káposztát szoktuk, felgöngyölítjük.
A töltött csirkemelleket lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, közepesen forró olajban – lehet olajsütőben is – oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük.
tipp Mielőtt valaki megvádolna, a kép nem saját, neten találtam, sajnos nem volt időm lefényképezni, de teljesen így néz ki! Legközelebb pótolom a képet!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: