Belépve mint:

kilépés
80
Átlagos
Magas
  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 csapott e.k. kakaópor
  • Kenéshez: 1 tojás
  • Tetejére: maréknyi sótlan mogyoró, porcukor
  • Töltéshez: lekvár

Karácsonyi linzer

A tésztához valókat a kakaó kivételével tálba tesszük, eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nincs benne nagy darabokban a vaj, összegyúrjuk. Akkor jó, ha elválik a tál falától.
Ezután kettéosztjuk és a kakót az egyik felébe dolgozzuk. A világos színű tésztát kb. 0,5 centi vastagra elsíkáljuk, majd egy cakkos szélű kiszúróval kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal ( 180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 15 percig sütjük.
Amíg készül, a kakaós tésztát ugyanígy kiszaggatjuk, majd az összes kis tésztakorong közepét egy kis pogácsaszaggatóval kivágjuk. A leeső részeket ismét összedolgozzuk, kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással megkenjük, majd a tetejüket durvára vágott mogyoróval meghintjük és egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk. Ugyanúgy sütjük mint az előző tésztát.
Ha kihűltek, a világosokat kb. 1-1 kiskanál lekvárral megkenjük és a kakaósokat ráillesztjük.
.
Vendég

Majoros Ágnes mondta:

Kóstolót kérek:)

2011-12-23 21:43:19

Anita mondta:

Már be van csomagolva:-)

2011-12-23 22:12:57

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: