Belépve mint:
80
Átlagos
Magas
0
0
2470
2
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 1 csapott e.k. kakaópor
- Kenéshez: 1 tojás
- Tetejére: maréknyi sótlan mogyoró, porcukor
- Töltéshez: lekvár
Karácsonyi linzer
A tésztához valókat a kakaó kivételével tálba tesszük, eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nincs benne nagy darabokban a vaj, összegyúrjuk. Akkor jó, ha elválik a tál falától.Ezután kettéosztjuk és a kakót az egyik felébe dolgozzuk. A világos színű tésztát kb. 0,5 centi vastagra elsíkáljuk, majd egy cakkos szélű kiszúróval kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal ( 180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 15 percig sütjük.
Amíg készül, a kakaós tésztát ugyanígy kiszaggatjuk, majd az összes kis tésztakorong közepét egy kis pogácsaszaggatóval kivágjuk. A leeső részeket ismét összedolgozzuk, kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással megkenjük, majd a tetejüket durvára vágott mogyoróval meghintjük és egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk. Ugyanúgy sütjük mint az előző tésztát.
Ha kihűltek, a világosokat kb. 1-1 kiskanál lekvárral megkenjük és a kakaósokat ráillesztjük.

Majoros Ágnes mondta:
Kóstolót kérek:)2011-12-23 21:43:19
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: