Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 70 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 4 e.k. cukor
  • 5 dl tej
  • 30 db szacharin
  • 3 e.k. kakaópor
  • 150 ml olaj
  • Tetejére 1 db tojás

Kakaós szacharinos kalács

Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, hozzáteszem a liszthez. A megmaradt tejet felmelegítem, beletesszük a cukrot, sót, olajat, szacharint. Összekeverjük és kb. fél dl szacharinos tejet kiveszünk, ami a kakaóhoz kell.
A tésztát összegyúrjuk és kettévesszük.
Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót.
Mindkét tésztát ismét kettévesszük, így öklömnyi tészta lesz. Elnyújtjuk a fehér tésztát, majd a kakaósat és egymásra téve felgöngyöljük. Így 2 rudat kapunk, amit zsírozott tepsibe kb. 1 órát kelesztjük meleg helyen. Tetejét tojással megkenem, majd 150 fokon szép pirosra megsütöm. Ha kihűlt, pici vajjal átkenem a tetejét
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: