Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Magas
  • Tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 140 gramm tejföl vagy joghurt
  • 3 e.k. olvasztott vaj
  • csipet só
  • 3 e.k. cukor
  • kb 2 dl víz
  • 20 gr élesztő
  • + olvasztott vaj a kakaós réteg alá
  • Töltelékhez:
  • 3 e.k. kristálycukor
  • 2 e.k. kakaópor
  • 3 e.k. porcukor
  • + 1 tojás a lekenéshez

Kakaós napragorgó


A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe tesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a meglangyosított vízzel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
Ha a tészta duplájára kelt, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Kelesztés után átgyúrjuk, majd kettévesszük és lisztezett deszkán az egyik tésztát gáztepsi méretű kör alakra nyújtjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük olvasztott vajjal és rászórjuk a cukor és kakaó keverékét. A tészta másik szintén ugyanakkorára nyújtjuk és ráborítjuk a kakaós tésztára.
Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele. Ez lesz a napraforgó közepe.
Egy pizzavágóval vagy késsel felcsíkozzuk a tésztát. Majd minden csíkot kétszer megtekerünk.
Tojássárgával megkenjük a tésztafelületeket. Kelesztés nélkül 180 fokon kb. 20 perc alatt, szép pirosra sütjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: