Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 40 dkg simaliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 2, 5 dl tej
  • 8 e.k. cukor
  • 2, 5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 10 dkg tejföl
  • 1 k.k. só
  • Tetejére: tojás

Kakaós kifli

Egy nagyobb tálba öntsük a liszteket, keverjük el a sóval. A közepén alakítsunk ki egy kis mélyedést, abba öntsük a langyos tejet, és 2 e.k. cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Amikor felhabosodott, akkor üssük még hozzá a tojást, adjuk hozzá a tejfölt, a maradék cukrot is, majd szépen gyúrjuk össze a tésztát. Osszuk el 3/5-öd – 2/5-öd részre, a kisebb tésztába keverjünk bele 2 evőkanál kakaóport dagasszuk jól össze a két tésztát, és hagyjuk duplájára kelni mindkét gombócot.
Amikor a tészták megkeltek, a fehéret szép, viszonylag szabályos téglalappá nyújtottam. Jó vékonyra. Gondolatban 3 részre osztottam, és a kakaós tésztalapot a fehér tésztalaphoz képest 2/3-nyira nyújtottam.
A kakaós lapot rátettem a fehérre.
A szabad 1/3-ot ráhajtottam a kakaós lapra.
És a másik 1/3-ot is behajtottam középre.
Ezt a hajtogatott tésztát visszanyújtottam az eredeti méretre.
A tésztalapot négyszögekre vágtam, majd a négyszögeket átlósan 2 háromszögre vágtam.

A háromszögeket kiflikké csavartam. A háromszögek végeit kicsit bevágtam, hogy szebbek legyenek a kifliformák.
A kifliket sütőpapírral borított tepsire rakosgattam, majd langyos, 50 fokos sütőben hagytam kb. 25 percig. Utána lekentem őket tojással, a hőfokot felcsavartam 210 fokra, és kb. 15 perc alatt megsütöttem.

tipp Egy kis képes segítség a nyújtáshoz és a vágáshoz ahonnan a recept is származik: http://maimoni.cafeblog.hu/2010/10/08/kakaos-kifli/ Köszi Maimoni!!!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: