Belépve mint:

kilépés
35
Átlagos
Közepes
  • 40 dkg burgonya
  • 2 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg füstöltszalonna
  • 20 dkg juhtúró
  • kb 1 kiskanál só

Juhtúrós sztrapacska

A burgonyát megtisztítjuk és finomra reszeljük. A zsírt me g a kissé felvert tojást hozzáadjuk, a fele sót beleszórjuk, majd annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy kemény galuskát kapjunk.
Enyhén sós vízben kiszaggatjuk, kb 10 percig főzzük, azután leszűrjük.
A szalonnát apróra vágjuk, zsírját kisütjük, a lecsöpögtetett burgonyagaluskát beleforgatjuk, a juhtúrót rámorzsoljuk. Forró sütőbe is berakhatjuk 5-6 percre.


.
Vendég

Peti mondta:

ez az egyik kedvencem és végre most már saját magam is elkészíthetem!
köszi a receptet!

2012-03-08 08:41:27

Anita mondta:

Nálunk is nagy kedvenc! Nagyon szívesen:-)

2012-03-08 11:21:38

Bernus mondta:

Imádom!!!

2012-04-28 15:48:22

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: