Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • Piskóta:
  • 1/2 evőkanál olaj
  • 1 1/2 evőkanál víz
  • 1 k.k. szódabikarbóna
  • 1 k.k. sütőpor
  • 5 db tojás
  • 7 e.k. cukor
  • 7 e.k. liszt
  • Krém:
  • 15 dkg cukor
  • 25 gr zselatin (H.R.)
  • 6 dl natúr joghurt
  • 6 dl Hulala
  • bármilyen gyümölcs

Joghurt torta

5 tojásfehérjét kemény habbá verjük 7 evőkanál cukorral. A tojássárgáját az olajjal, vízzel kikeverem, hozzáteszem a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, majd beleforgatom a kemény tojásfehérjéből vert habot.
Ezt kapcsos tortaformábam megsütöm.

A krémhez a joghurtot, cukrot, zselatint összemelegítem, de csak addig míg a cukor el nem olvad, és vigyázzunk, mert felforralni nem szabad! Ezt kíhűtöm.
A Hulalát miután a joghurtos krémünk kihűlt (de csak akkor), felverem és a kettőt összekeverem. 10 percre hűtőbe teszem.

A tortaforma oladalát kibélelem sütőpapírral. A piskótatésztára teszem a krém 1/3-át, erre tetszés szerint gyümölcsöt teszünk, ezután jöhet a második 1/3 rész krém, mégegyszer gyümölcs majd a végén a maradék krémmel beborítjuk és elsimítjuk.Mandarinnal díszítjük (vagy bármely idénygyümölcs vagy fagyasztott) és 1 óra múlva, miután a hűtőből kivettük, csokit reszelünk a tetejére. A kapcsos tortaformát 4 óra múlva szedhetjül le róla.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: